Kaali on tällä hetkellä todellakin halvempaa kuin tomaatti. Tänään kokeillaan ruuan lisukkeeksi kaalisalaattia, jonka ohjeen löysin Raisa Kettusen Puputytön juhlakirja-kirjasta.
Kaalisalaatti
0,5 pieni punakaali
0,5 pieni keräkaali
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
kastike
1dl majoneesia
1,5 rkl sokeria
1rkl sitruunamehua
2tl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl sinappia
ripaus valkosipulijauhetta
mustapippuria
Kaalit silputaan, porkkanat ja sipuli raastetaan. Kastikkeen ainekset sekoitetaan erillisessä astiassa sekaisin. Kastike sekoitetaan raasteiden kanssa kunnolla. Annetaan maustua kylmässä vähintään tunti.
Vielä helpomman ja useasti pöydästämme löytyvän kaalisalaatin ohjeen löytää Keittiössä vihertää-kirjasta:
Kirpeä valkokaalisalaatti
200g valkokaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa tai 1/2 tl kuivattua
1/2 tl suolaa
1 maustemitta sokeria
mustapippuria
Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se esimerkiksi juustohöylällä. Lisää viinietikka, öljy, yrtit ja mausteet. Anna maustua vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.