Kaali on tällä hetkellä todellakin halvempaa kuin tomaatti. Tänään kokeillaan ruuan lisukkeeksi kaalisalaattia, jonka ohjeen löysin Raisa Kettusen Puputytön juhlakirja-kirjasta. 

Kaalisalaatti

0,5 pieni punakaali

0,5 pieni keräkaali

2 porkkanaa

1 pieni sipuli

kastike

1dl majoneesia

1,5 rkl sokeria

1rkl sitruunamehua

2tl omenaviinietikkaa

0,5 tl suolaa

0,5 tl sinappia

ripaus valkosipulijauhetta 

mustapippuria

Kaalit silputaan, porkkanat ja sipuli raastetaan. Kastikkeen ainekset sekoitetaan erillisessä astiassa sekaisin. Kastike sekoitetaan raasteiden kanssa kunnolla. Annetaan maustua kylmässä vähintään tunti. 

 

 

Vielä helpomman ja useasti pöydästämme löytyvän kaalisalaatin ohjeen löytää Keittiössä vihertää-kirjasta: 

 

Kirpeä valkokaalisalaatti 

200g valkokaalia

1 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl rypsiöljyä

1 rkl hienonnettua tuoretta oreganoa tai 1/2 tl kuivattua

1/2 tl suolaa

1 maustemitta sokeria 

mustapippuria

Leikkaa kaalista kanta pois ja suikaloi se esimerkiksi juustohöylällä. Lisää viinietikka, öljy, yrtit ja mausteet. Anna maustua vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.